Rusija – Krasnodar

Folklorni Ansabl Tanok

Folklorni ansambl TANOK osnovan je 1970. godine. Najčistiji je primer kozačke kulture kubanske regije. Predavanje je kao nezaustavljiv konjički napad.

Grupa eksplodira u izrazito uzbudljivom nastupu, gde je snažna energija brzog plesa, virtuoznost gotovo cirkuskih elemenata (sablje i kozačka koplja, i td.) povezana sa energičnom hrabrošću kozačkih pesama i dirljivom lirikom. Ovo je prava pozorišna akcija. Na sceni možete biti do 40 umetnika u isto vreme, jer plesna grupa uključuje pevačku i plesnu grupu i orkestar koji svira na tradicionalnim instrumentima. Čak i najsofisticiranija publika je fascinirana narodnim nošnjama i dodacima kao što su koplja, sablje, bodeži i td. Orkestar je poznat i voljen ne samo u domaćoj kubanskoj regiji, već i u inostranstvu. On aktivno učestvuje u narodnim manifestacijama, koncertima, promoviše rusku kubansku istoriju plesa i tradicionalnu koreografiju među mladima.

Plesni ansambl često učestvuje na ruskim i međunarodnim festivalima i takmičenjima. Bio je uspešan na međunarodnim manifestacijama u Grčkoj, Turskoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji, Belgiji i Italiji.